Ένα νέο Φόρουμ για το ελέυθερο λογισμικό
#1
Χαιρετώ.

Έχει περάσει πολύ καιρός, από την τελευταία φορά που ήμουν εδώ, τότε που είχαμε είχαμε κάνει κάνει πλούσιους τους παραγώγους ποκ-κόρν.

Μίας και είχα υποσχεθεί πως θα κρατήσω ενήμερους, όσους είχαν μετέχει στην συζήτηση για το "linuxmint.gr", για τις κινήσεις, έρχομαι σήμερα, παραμονή πρωταπριλιάς, να ανακοινώσω την δημιουργία μιας καινούργιας προσπάθειας για υποστήριξη των χρηστών, όλλων των αγαπημένων μας διανομών. Θα μας βρείτε στο https://linux-user.gr/

Είμαστε ακόμα σε beta, δεν έχουμε ολοκληρώσει την μετάφραση κάποιων βασικών κειμένων και τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν τις επόμενες εβδομάδες, αλλά έχει ήδη συγκεντρωθεί κάμποσο καλό υλικό. Νομίζουμε πως υπάρχει ένα κενό που δεν καλύπτουν οι υπάρχουσες προσπάθειες, και είναι ελπίζω προφανές πως δεν θεωρούμε ανταγωνιστική καμία άλλη προσπάθεια.

Σαν πλατφόρμα έχουμε επιλέξει το discourse, φτιαγμένο από τους ανθρώπους που έχουν φτιάξει το stack overflow, και είναι μια μοντέρνα πλατφόρμα για πολιτισμένες συζητήσεις στο διαδίκτυο. Ένα χαρακτηριστικό του που βρίσκω ενδιαφέρον είναι πως το σύστημα αναγνωρίζει απο μόνο του τους ενεργούς χρήστες και τους δίνει δικαιώματα σχεδόν διαχειριστή. Θα είναι ένα ενδιαφέρον πείραμα λοιπόν.
---

ΥΓ1: Να ξεκαθαρίσω πως η προσπάθεια αυτή δεν έχει καμία ιστορική σχέση με την παλιά κοινότητα του linux mint.

Όχι δεν λέω αλήθεια. Έχει κληρονομήσει το domain name (το οποίο είχε μεν αγοραστεί τότε αλλά δεν είχε ανακοινωθεί) και την φιλοσοφία (είχε γίνει μια εγκατάσταση του discourse τότε, είχαν μεταφραστεί κείμενα, είχε γραφτεί κώδικας, και που ατυχώς όλα αυτά φάγανε ένα rm -r). Και ο σχεδιασμός ήταν ένα φόρουμ ανεξάρτητο διανομής.

Φέτος ανεξάρτητα από άλλους έγιναν οι ίδιες επιλογές, και στην πλατφόρμα και στην φιλοσοφία, μου έγινε πρόταση συμμετοχής, οπότε χρησιμοποιήθηκε και το υπάρχων domain. Οι παλιοί διαχειριστές είναι ενήμεροι και μέλη, αλλά είναι μια νέα προσπάθεια, και μια νέα ομάδα, που δεν έχει καμία σχέση και καμία εξάρτηση με τίποτε άλλο. Είμαστε ανεξάρτητοι.

ΥΓ2: Επειδή είχαν ακουστεί τα μύρια όσα για το άτομο μου εδώ μέσα, επιτρέψτε μου να πω μια φορά και δεν θα επανέλθω, πως μας κρίνει όλους η ιστορία. Κάποιοι κρατήσαμε μια λειτουργική κοινότητα στο facebook, στο irc και στο telegram σήμερα. Κάποιοι εξακολουθήσαμε να βοηθάμε τους χρήστες, να γράφουμε άρθρα και οδηγούς να τρέχουμε να κάνουμε εκδηλώσεις. Και κάποιοι έμειναν επαναστάτες του πληκτρολογίου. Αλλά να τα λέμε όλα. Καθαροί επαναστάτες. Όχι παίζουμε.

ΥΓ3: Όσο για το περιβόητο DNS entry "linuxming.gr" που κάποιοι το θεωρούσαν ιδιοκτησία τους, πουλιέται στην πιάτσα τώρα σε όποιον δώσει τα περισσότερα. Είναι που θα έμενε εκεί για 100 χρόνια και είχε φροντίσει ο ιδιοκτήτης του για αυτό, όπως μας διαβεβαίωνε εδώ μέσα. Κοίταξα το whois και δεν είδα καμία αλλαγή. Εύχομαι να είναι απλά μια καθυστέρηση ενημέρωσης. Αλλά και πάλι δεν πειράζει. Καλή μπάζα μάγκα.


ΥΓ4: Δεν ξέρω αν κάνω καλά που μπερδεύω 2 άσχετα θέματα, η νέα προσπάθεια δεν έχει ούτε φιλοδοξεί να έχει την παραμικρή σχέση με την παλιά, αλλά θα μπαίνανε αυτά τα θέματα ούτως αλλιώς όποτε καλό είναι να τα ξεκαθαρίσουμε αυτά τα βαρίδια από την αρχή. Κρίνετε μας από την  αρχή λοιπόν.
---

Καλή πρωταπριλιά και σας περιμένουμε στο https://linux-user.gr/
  Απάντηση


Ίσως Σχετικά Νήματα...
Νήμα Άτομο Απαντήσεις Βλεφαριάσματα Τελευταία Ανάρτηση
  Ελεύθερο Ανοιχτό Λογισμικό, Ανοιχτή Πρόσβαση και Επιχειρηματικό Maria Afentouli 0 1.354 13.10.2016 01:39
Τελευταία Ανάρτηση: Maria Afentouli
  UPSat: Ο Πρώτος Δορυφόρος που τρέχει Ελεύθερο Λογισμικό FreeRTOS [Hackerspace] Maria Afentouli 2 1.630 20.05.2016 02:29
Τελευταία Ανάρτηση: elkos

Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)