Επιπλοκή στην εγκατάσταση debian γιατί δεν συνταιριάζει το firmware.
#1
Γειά σας.
Δεν ξέρω αν είναι απλοϊκή η ανάρτηση μου αλλά δεν έβγαλα άκρη. Πριν λίγες μέρες καταστράφηκε ο σκληρός δίσκος του laptop μου. Μιας και έχουν πέσει κατακόρυφα οι τιμές αγόρασα και τοποθέτηση έναν SSD (και συγκεκριμένα Patriot Burst). Είμαι άσχετος στο πεδίο οπότε στην ουσία αγόρασα έναν δίσκο που άκουσα καλές κριτικές. Ήμουνα χρόνια σε linux διανομή αλλά για λόγους εργασίας αποφάσισα πλέον να κάνω τον υπολογιστή μου dual boot με windows. Αφού εγκατέστησα windows 10, χώρισα τα partitions του δίσκου και ξεκίνησα με bootable usb να εγκαταστήσω debian. Δεν είχε την δυνατότητα εγκατάστασης γιατί του έλειπε το firmware και μου πρότεινε να "βάλω" το firmware με ένα usb. Αν ανοίξω τον φάκελο firmware στο bootable usb περιέχει ένα all around μοτίβο ονόματι "firmware-linux-free_3.4_all.deb".
  • Ψάχνοντας για την ατυχία αυτή στο νετ είδα ότι η debian έχει ένα κάρο βιβλιοθήκης με firmware τα οποία πραγματικά δεν έχω ιδέα πώς να τα χειριστώ. 
  • Τις χωρίζει σε δύο βιβλιοθήκες σε free και non-free firmware. Γνωρίζουμε αν ο συγκεκριμένος σκληρός έχει non-free firmware και αν ναι 
  1. αν αυτό αλλάζει
  2.  και τί αυτό σημαίνει;
    Σορρυ αν κούρασα,  καλή σας μέραfirestarter
  Απάντηση


Ίσως Σχετικά Νήματα...
Νήμα Άτομο Απαντήσεις Βλεφαριάσματα Τελευταία Ανάρτηση
  [Λύθηκε] Firmware dvb-t σε Fedora [και όχι μόνο] Επισκέπτης 5 1.338 20.05.2013 17:08
Τελευταία Ανάρτηση: Opanos

Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)