Σπούδασε δικτυακά σε πέντε από τα καλύτερα πανεπιστήμια!
#1
Μια πολύ ενδιαφέρουσα κίνηση, από πέντε εκ των καλύτερων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων του πλανήτη, καθώς προσφέρουν σε όσους επιθυμούν, ανεξαρτήτως το που βρίσκονται, δωρεάν μαθήματα on-line.
Αυτό βεβαια έχει να κάνει με την απόκτηση γνώσης και όχι με την απόκτηση πτυχίου, ωστόσο οι παρακολουθησαντες τα σχετικά μαθήματα, σε καποιες περιπτώσεις, θα μπορούν να εφοδιαστούν με σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.
Φυσικά πολλά είναι τα πανεπιστημιακά μαθήματα που προσφέρουν οn-line μαθήματα, άλλα δωρεάν, άλλα με καποιο συμβολικό αντίτιμο, ακομα και στην Ελλάδα, ωστόσο εδώ μιλάμε για πέντε από τα κορυφαία και με τεχνολογικούς τομείς.
-Ας τα δούμε (κάνοντας κλικ στο κάθε τίτλο, πάτε στη σελιδα του πανεπιστημίου):

1. Harvard Open Learning Initiative
[IMG]Harvard.png[/IMG]

Για μαθήματα σχετικά με Μαθηματικά, Αγγλικά και Επιστήμης των Υπολογιστών. Ακομα μέσα από μια σειρά βίντεο διαλέξεων του καθηγητή Peter K. Bo, μπορειτε να μάθετε για την αναπτυσσόμενη οικονομία της Κίνας.

2. Open Yale
[IMG]yale.png[/IMG]

Ρωμαϊκή αρχιτεκτονική μέσα από μια σειρά διαλέξεων της καθηγήτριας Diana Kleiner. Ακομα μαθήματα Αγγλικής Φιλολογίας, Ιστορία Τέχνης, Φιλοσοφίας, Μουσικής, Εργονομίας και αρκετούς ακομα κλάδους.

3. UC Berkeley Webcast
[IMG]Berkley.png[/IMG]


Το πανεπιστήμιο με τη πιο μεγάλη ιστορία στα δικτυακά μαθήματα, κόπου από τα μέσα του 2001.
Αστρονομία, Χημεία, Φιλοσοφία, Νομικές Σπουδές, Computer Scienc, Βιολογία και άλλα μαθήματα, πολλά εκ των οποίων είναι διαθέσιμα σε podcast και βίντεο.
Θα βρείτε ακομα και μια μεγάλη γκάμα διαλέξεων από διακεκριμένους στο είδος τους ανθρώπους και ανάμεσα τους υπάρχει και αυτή του του Bill Gates σχετικά με τη φιλανθρωπία.

4. MIT Open Courseware
[IMG]mit.png[/IMG]

Μηχανική, Αρχιτεκτονική, Managment, Τέχνες, Επιστήμη Υπολογιστών και πολλά ακομα μαθήματα τους εκπαιδευτές του γνωστού Πανεπιστημίου MIT και φαίνεται από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις.
Στα μηνύματα προσφέρει σημειώσεις διαλέξεων, ηχογραφήσεις όπως και βιντεοσκοπημένες δικτυακές διαλέξεις σε όποιον επιθυμεί.

5. Stanford Courses on iTunes U
[IMG]Stanford.png[/IMG]

Εδώ έχουμε καποια μαθήματα που απευθύνονται σε ανθρώπους που βρίσκονται υπό συνεχή κίνηση και είναι κάτοχοι συσκευών της Apple.
Μπορείτε να ακούσετε τις σειρές των διαλεξεων και μαθήματα σε μορφή mp3, μέσα από το iTunes της Apple. Βέβαια τα αρχεία μπορούν να αναπαραχθούν σε υπολογιστή και φυσικά ν' αντιγράφουν και σε iPod για αναπαραγωγή οπουδήποτε.

-Αυτές ήταν οι προτάσεις, μπορειτε να τις αξιοποιήσετε, καθώς η δωρεάν γνώση, τείνει να γίνει πολύτιμο αγαθό!
Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη. Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων.
  Απάντηση
#2
Πολύ καλό!!!!
Ελευθερη γνώση!!!
είχα εντοπίσει την πρόσφατη είδηση για το MIT αλλα δεν ήξερα για τα υπόλοιπα.
Σε ευχαριστώ! Έχω σκοπό να παρακολουθήσω κάποια!
  Απάντηση


Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)