Χακτιβισμός και Ακτιβισμός: Τι είναι αυτά
#1
[IMG]cropped-anonymous_desktop_1280x798_wallpaper-2881171.jpg[/IMG]
Κάποτε, πριν την έλευση του διαδικτύου, ένα σλόγκαν έλεγε:
Παράθεση:The Revolution Will be Televised.
Τελικά όμως η επανάσταση δεν ήρθε από την τηλεόραση(το αντίθετο μαλιστα), μα από το διαδίκτυο.
Το τελευταίο διάστημα, υπάρχει η λέξη χάκερ που προβάλλεται συνεχώς από τα ΜΜΕ, καθώς πουλάει στους αδαείς, και την έχουν κάνει συνώνυμη της λέξης κουκουλοφόρος, την οποία και πάλι την έχουν ανάγει σε ανθρώπους που προκαλούν καταστροφές αναίτια.
Αφού έχετε διαβάσει ήδη τον παραπάνω σύνδεσμο, στη λέξη χάκερ, ωστε να ξέρετε τι πράγματι σημαίνει αυτή η λέξη (η λέξη αυτή χρησιμοποιείται, να το πούμε απλά-απλά και από προγραμματιστές που φτιάχνουν λογισμικό), είναι απλό να καταλάβουμε και τον συνδυασμό με τη λέξη ακτιβισμός (δείτε στο δεύτερο μέρος του άρθρου):
Είναι ένα πάντρεμα των λέξεων χάκερ και ακτιβισμός.
-Όπως αναφέρει ο Χρήστος Ελμαζής στο περιοδικό ΑΒΑΤΟΝ (τεύχος 112 Νοέμβριος 2011):
Παράθεση:Από τις κινητοποιήσεις του Σιάτλ μέχρι τα σημερινά Twitter Revolutions, το διαδίκτυο αλλάζει το παιχνιδι των κοινωνικών εξεγέρσεων. Πουθενά δεν ειναι η δύναμη και η αδυναμία του εικονικού νέου κόσμου πιο εμφανής ωστόσο, από ότι στην παράξενη υπόθεση των Ανώνυμων και το μυστηριώδες Σχέδιο, το οποίο υπόσχεται να ανατρέψει όσα θεωρούμε δεδομενα...
Αρχικά οι Anonymous ήταν μια ομάδα νεαρών "χακερ", που έκανε γνωστή την παρουσία της με καποιες σποραδικές επιθέσεις σε ιστοσελίδες και δίκτυα, στα μέσα του 2006 (400 ακριβώς χρόνια μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του Guy Fawkes).
Σύντομα όμως οι επιθέσεις αυτές άρχισαν να πολλαπλασιάζονται, έχοντας όλο και υψηλότερους στόχους, οπός κρατικές ιστοσελίδες και υπολογιστικά προγράμματα πολυεθνικών, που οι Anonymous πέτυχαν να "χτυπήσουν"μέσα από δικά τους project, προκαλώντας μεγαλο πονοκέφαλο στις αρχές.
[IMG]%CE%91%CE%9D%CE%9F%CE%9D.jpeg[/IMG]
Μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια κατάφεραν να σπάσουν τα αμυντικά προγράμματα εταιριών όπως η SONY, επιτέθηκαν στο πλαστικό χρήμα, ρίχνοντας το δικτυο των πιστωτικών καρτών VISA και Mastercard, και υπεκλεψαν απόρρητα αρχεία από τις βάσεις δεδομένων του ΝΑΤΟ...
Η εξέλιξη και η δράση τους υπήρξε τέτοια που το 2010 αναγκάστηκε και το FBI να ασχοληθεί μαζί τους, ενώ χώρες όπως η Τουρκία, ο Καναδάς και η Ιαπωνία ξεκίνησαν έρευνες, εισβάλλοντας σε σπίτια σε μια προσπάθεια να συλλάβουν τους χακερ- φαντάσματα, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.
Το ακριβώς αντίθετο μαλιστα: στην επίθεση αυτή οι Ανώνυμοι απάντησαν με παραρτήματα (άγνωστο πως) σε κάθε γωνιά του πλανήτη, μέσα από τα οποία παρακολουθούν τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις, ανακοινώνουν στόχους και επιχειρούν.


>>>Διαβάστε το: We Are Legion: Στον κόσμο των Anonymous

Συνεχίζοντας ο ο Χρήστος Ελμαζής, αναφέρει:

Παράθεση:ΧΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ
Έτσι, από την δράση τους γεννήθηκε ένας νέος όρος, ο "χακτιβισμος". Ωστοσο οι αναλυτές τονίζουν ότι εδώ έχουμε να κανουμε με κάτι διαφορετικό από έναν απλό ακτιβισμό: ίσως για το μεγαλύτερο κυβερνοπόλεμο που έχει ξεσπάσει ποτέ.
Οι ανησυχίες τους δεν άργησαν να επιβεβαιωθούν. Στις αρχές του 2011 οι Anonymous δημοσίευσαν το μανιφέστο τους και αυτοπαρουσιάστηκαν επίσημα στον κόσμο:
"Το ερώτημα δεν είναι ποιος είναι ο Ανώνυμος, γιατί όλοι μας ήμαστε αδέρφια που υπηρετούν μια και μόνο ιδέα. Μια κολεκτίβα ανθρώπων που παρά τις διαφορετικές αντιλήψεις και πεποιθήσεις τους, έχουν ενωθεί κάτω από τον κοινό πόθο για αληθινή ελευθερία και απαλλαγή του κόσμου από την διαφθορά και την καταπίεση. Σε εμάς δεν υπαρχουν αρχηγοί, εκπρόσωποι, καθοδηγητές. Έχοντας απαλείψει τις ταυτότητες μας, αποφασίσαμε να αντισταθούμε σε όλες εκείνες τις καταστροφικές δυνάμεις που εκμεταλλεύονται τον πλανήτη και βιάζουν τις ζωές", ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση, που έκλεινε με την εξής δήλωση:
Είμαστε οι Anonymous. Ενωμένοι σαν Ένας. Διαιρεμένοι με το Μηδέν. ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ.
Όπως ήταν αναμενόμενο, το παραπάνω κείμενο(που θυμίζει επαναστατική οργάνωση) μέσα σε λίγες ώρες κυκλοφορησε παντού, ξεσηκώνοντας αντιδρασεις και προκαλώντας συζητήσεις. Σύντομα ακολούθησαν πολλά βιντεο, στα οποία κάποιος μαυροντυμένος άντρας με μάσκα και αλλοιωμένη φωνή απευθύνονταν στον κόσμο εκ μέρους των Anonymous, καλωντας τους να συμμετάσχουν στο THE-PLAN, το σπουδαιότερο Σχέδιο της οργάνωσης που τώρα ξεκινούσε.
Η μάσκα του εν λόγω "ανωνύμου" απεικονίζε το πρόσωπο του Guy Fawkes...
Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη. Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων.
  Απάντηση
#2
[IMG]54.jpeg[/IMG]
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ
Τι είναι Σχέδιο, όμως; Όπως τονίζουν οι Ανώνυμοι είναι καιρός οι δράσεις της οργάνωσης να μεταφερθούν στον έξω κόσμο, στην πραγματική ζωή. Το σχέδιο περιλαμβάνει τρεις φάσεις που θα ολοκληρωθούν μέσα σε ένα χρόνο.


-Η πρωτη φάση είναι η ενημέρωση όσο το δυνατόν περισσότερο για το μεγαλο έγκλημα που (όπως υποστηρίζουν) συμβαίνει αυτή την στιγμη στις κοινωνίες μας, με αιχμή του δόρατος την οικονομική κρίση. Σαν κρίκοι μιας αλυσίδας, ο καθένας που έρχεται σε επαφή με τις πληροφορίες και τα ντοκουμέντα που διαχέει η οργάνωση, καλείται να ενημερώσει και να παρακινήσει τους γύρω του, είτε μέσα από το ίντερνετ, είτε στόμα σε στόμα.
-Σε δεύτερη φάση, υπάρχει η οργάνωση. Οι ανώνυμοι αναφερουν ότι ήδη αριθμούν 50.000 υποστηρικτές και μέλη. Αφού λοιπόν το πλήθος αυτό μεγαλώσει, θα πρέπει να οργανωθεί έτσι ωστε να κινηθεί αποτελεσματικό και στοχευμενα.
Ποιες θα είναι οι δράσεις μιας τέτοιας ομάδας ατόμων; Αυτό είναι το τρίτο στάδιο του Σχεδίου. Συντονισμένα μποϋκοτάζ, διαδηλώσεις και κινησεις αντίδρασης εναντίον των κέντρων εξουσίας, πολίτικης και οικονομικής. Πάντα όμως χωρίς το παραμικρό ίχνος βίας, όπως υπογραμμίζουν.
Το σκεπτικό δεν φαίνεται να διαφέρει από αντίστοιχα κοινωνικά και επαναστατικά κινήματα του παρελθόντος. Ωστοσο, αυτή τη φορά παίζοντας στα δάκτυλα τις νέες τεχνολογίες, η μυστηριώδης οργάνωση που ξεπήδησε από το πουθενά έρχεται να φέρει κάτι εντελώς καινούργιο. Με ιδεολογία που θυμίζει Matrix και V for Vendetta και αναφορές στον Γκάντι, τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και άλλους, χρησιμοποιεί έναν πρωτόγνωρο τρόπο επέμβασης και δράσης.


Ήδη τους τρεις μήνες μετά την εκπόνηση του Σχεδίου, άρχισαν οι κινησεις των Ανώνυμων που έπιασαν τις αρχές απροετοίμαστες. Το αυστριακό παράρτημα της οργάνωσης εισέβαλε στα δεδομενα της αστυνομίας της χώρας και δημοσίευσε προσωπικά δεδομενα που αφορούν 25.000 αστυνομικούς.
Στις ΗΠΑ συντόνισαν το project "κατάληψη της Wall Street" κατεβάζοντας χιλιάδες διαδηλωτές στο δρόμο και μπλοκάροντας την καρδιά της οικονομίας στο κέντρο της Νέας Υόρκης. Αυτή την στιγμη οι διαδηλώσεις έχουν εξαπλωθεί και σε άλλες πόλεις της Αμερικής, σε αντίστοιχα χρηματιστηριακά κέντρα.

ΣΚΟΤΕΙΝΟΙ ΕΚΔΙΚΗΤΕΣ Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΦΑΡΣΑ;
Οι Ανώνυμοι δεν σταματούν όμως εδώ: ξέρουν καλά πως να τραβήξουν την προσοχη ακομα και όσον δεν ασχολούνται με την πολίτικη ή τα κοινωνικά προβλήματα. Απειλούν να βγάλουν στη φόρα αγνωσία ντοκουμέντα για το πως δουλεύει η βιομηχανία θεάματος του Hollywood, ενώ η απειλή που έκανε τον περισσότερο θόρυβο άφορά το Facebook.
Όπως ανακοίνωσαν, στις 5 Νοεμβρίου (2011) θα "κατεβάσουν" τη διάσημη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, αφήνοντας εκατομμύρια χρήστες "ορφανούς" από τα εικονικά τους προφιλ (ΣΣ: Τελικά ήταν αναληθές).
Μέχρι τότε, συνεχίζουν να χτυπούν μικρούς και μεγάλους στόχους. Πράξεις εκφοβισμού, κακογουστη φάρσα ή όντως χακερ που αποφάσισαν να προκαλέσουν το σύστημα;
Μονο από την αδυναμία των ισχυρών φαίνεται πως ίσως εδώ έχουμε κάτι διαφορετικό.
Οι πολυάριθμες συλλήψεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα δεν οδήγησαν σε κανένα κεντρικό πυρήνα, ενώ οι Ανώνυμοι συνεχίζουν να βγάζουν στο φως πληροφορίες που "καίνε":τα έγγραφα που διέρρευσαν, εκθέτουν από τις πρακτικές της Αιγυπτιακής κυβέρνησης κατά τα πρόσφατα γεγονότα της πλατείας Ταχριρ, μέχρι τον υπόγειο τρόπο που λειτουργεί η αμερικάνικη εξωτερική πολιτική.

Συγκεκριμένα, οι επιθέσεις σε Visa και Mastercard έγιναν αφου οι τελευταίες έδωσαν στη δικαιοσύνη στοιχεία για τον Julian Assange, τον ιδρυτή του περίφημου wikileaks (δείτε αυτό το άρθρο, να καταλάβετε τι είναι αυτά που φέρνει στη δημοσιότητα το WikiLeaks).
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η οργάνωση:
Παράθεση:Κάνεις δεν έχει τίποτα να κρύψει, έτσι δεν είναι;
Θα καταφέρουν άραγε οι Ανώνυμοι να κάνουν τις απειλές τους πράξη; Προς το παρόν ότι "υποσχέθηκαν" το έχουν διεκπεραιώσει. Από την εμπλοκή τους στις τελευταίες εκλογές του Ιράν και την υποστήριξη των εκεί αντιφρονούντων, μέχρι τον πόλεμο που κήρυξαν το 2008 εναντίον της Εκκλησιάς της Σαιντελογιας όταν εκείνη προσπάθησε να επέμβει στην ελεύθερη διακίνηση πληροφοριών στο διαδίκτυο.

Κάθε φορά δε που κάποιος προσπάθησε να τους σταματησει, βρήκαν αμέσως διάδρομους να ελιχθούν (ΣΣ: Πρόσφατο παράδειγμα η Συρία).
Όταν καποιες κυβερνήσεις επιχείρησαν να δημιουργήσουν στην επικράτεια τους προβλήματα σύνδεσης με το διαδίκτυο για να τους αποτρέψουν, εκείνοι απάντησαν:
Παράθεση:Αν οι κυβερνήσεις κατεβάσουν το ίντερνετ, εμείς θα κατεβάσουμε τις κυβερνήσεις
και σε λίγα εικοσιτετράωρα έβγαλαν χιλιάδες ανθρώπους στον δρόμο.
Οι Ανώνυμοι κάθε μέρα που περνάει αποκτούν ιδεολογία, ακόμη πιο συγκεκριμένη στόχευση - με λίγα λόγια ταυτότητα. Αν αυτό δεν είναι που θα τους προδώσει, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την συνεχεια...

ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
(δείτε το βιντεο)
Οι Ανώνυμοι έφτασαν και μέχρι την Ελλάδα "χτυπώντας" το Εθνικό Κτηματολόγιο λίγο μετά τα επεισόδια μεγάλης έκτασης στην πλατεία Συντάγματος. Ανάρτησαν μαλιστα και βιντεο στα οποία προειδοποιούν τους Έλληνες πολιτικούς:
Παράθεση:Σας παρακολουθούμε να καταστρέφεστε ακομα και το τελευταίο ίχνος δημοκρατίας στη χώρα σας. Σας παρακολουθούμε να υπογράφετε εξωφρενικά συμφωνητικά με το ΔΝΤ και να ξεπουλάτε τις ψυχές του λαού σας. Επί αιώνες η χώρα σας ήταν το περήφανο λίκνο της δημοκρατίας και του πολιτισμού, αλλά τώρα μετατρέψετε τη χώρα σας σε παιχνιδοτοπο για κερδοσκόπους. τραβήξατε την προσοχη μας ενάντια στο σάπιο σύστημα σας. Είμαστε οι Ανώνυμοι.
Είμαστε λεγεώνα.Δεν συγχωρούμε, δεν ξεχνάμε.
Να μας περιμένετε.
από το ΑΒΑΤΟΝ-τεύχος:.112 11/2011
Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη. Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων.
  Απάντηση
#3
Hactivists Anonymous, Ναι!

[IMG]5454.jpg[/IMG]
Παράθεση:Κάτι τρέχει εδώ γύρω τελικά κύριε Jones και συ χαμπάρι δεν έχεις πάρει, δεν καταλαβαίνεις τι συμβαίνει, ε, κύριε Jones;*
Πριν από κάποια χρόνια, όταν προβλήθηκε το V for Vendetta και επανήλθε στη δημόσια συζήτηση η προσωπικότητα του Guy Fawkes, δεν ήταν διόλου λίγοι, όσοι σε παγκόσμια κλίμακα ένιωσαν, ή προαισθάνθηκαν, με αρκετή οξυδέρκεια μπορώ να πω, ότι κάπου, κάπως, μέσα σε αυτή την ταινία του 2005 (στηριγμένη στο comic των Alan Moore και David Lloyd από τη δεκαετία του 80) υπήρχε η «προφητεία» για το νέο underground κίνημα των ημερών μας. Το κίνημα των Hactivists Anonymous.
Και δεν είναι καθόλου λίγοι όσοι χθες, στην Ελλάδα, αγαλλίασαν με την επίθεση των Anonymous στην ηλεκτρονική σελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και με το μήνυμα τους (ΣΣ: Ήταν πολύ περισσότερες, δείτε τη λίστα).
Ένα μήνυμα που ενώ καταγράφει τα αυτονόητα στις μέρες μας πια ακούγεται ως εξωτικό, περίεργο και επαναστατικό.

Κρατώ , ανάμεσα στα άλλα που μετέδωσε η μασκοφορεμένη φυσιογνωμία αυτό που θα έπρεπε να είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας και της λειτουργίας της κάθε πολιτείας :
Παράθεση: «Οι λαοί δεν πρέπει να φοβούνται τις κυβερνήσεις, οι κυβερνήσεις πρέπει να φοβούνται τους λαούς» .
Δηλαδή, το πλέον απόλυτο αυτονόητο.
Από κάποια σχόλια που είδα στο διαδίκτυο, αρκετοί είναι οι πολίτες που θέλουν πιο γρήγορες εξελίξεις.
Ονειρεύονται, φαντασιώνονται μία γενικευμένη επίθεση στο «σύστημα» που θα το παραλύσει και θα φέρει τη «δύναμη» πίσω σε μικρές αυτοδιαχειριζόμενες κοινότητες ώστε να αποκτήσει ξανά η ζωή ταυτότητα και ανθρώπινο περιεχόμενο.
Η "εξέλιξη" μπορεί πράγματι να μοιάζει αργή.
Όμως, ας μην ξεχνάμε πως η κλίμακα των όσων συμβαίνουν, είναι γιγάντια, είναι κυριολεκτικά πλανητική και διεθνική.
Όσο αργή και να είναι η "εξέλιξη", σύντομα-δηλαδή χθες- θα βρεθούμε όλοι στην ανάγκη να πάρουμε συγκεκριμένη θέση και να αποφασίσουμε με ποια πλευρά είμαστε.
Φοβάμαι, πως καθώς έχουμε μπει για τα καλά σε έναν νέο μεσαίωνα, επιστρέφουν ακάθεκτες και απαιτητικές οι κάθετες επιλογές, χωρίς ενδιάμεσους τόνους.

Κάτι το οποίο είχε χαθεί για τα καλά από την ανάγνωση και την ερμηνεία της πραγματικότητας, για πολλά χρόνια.
Από το «μαύρο» έως το «άσπρο» μεσολαβούσαν πάμπολλες αποχρώσεις μόνο που όχι μόνο άρχισαν να γκριζάρουν, αλλά τείνει να επικρατήσει το μαύρο με μία ελάχιστη φέτα λευκού. Το 1%.
Εδώ και χρόνια, οι ειδήσεις είναι μία κινηματογραφική ταινία.
Με μουσική, δραματικούς τίτλους, τρέιλερ, και «παθιασμένους» αφηγητές που περιγράφουν την εκάστοτε φρίκη:
Του πολέμου, του λιμού, του σεισμού, του καταποντισμού, της φωτιάς, της βομβιστικής επίθεσης, των ακρωτηριασμένων κορμιών, των βιασμένων παιδιών και πάει λέγοντας.
Μια φορά κι’ έναν καιρό, οι ειδήσεις ήταν ψυχρές κι ουδέτερες χωρίς το παραμικρό διακοσμητικό στοιχείο.
Έτσι, κάθε είδηση έμενε στην πραγματική διάσταση που αφορούσε στον κάθε ένα αποδέκτη και κυρίως άφηνε όλα τα περιθώρια στη σκέψη να λειτουργήσει με κρίση.
Κυρίως από τον πόλεμο στον Κόλπο και μετά, άρχισαν να μπαίνουν τα κινηματογραφικά και σκηνοθετικά στοιχεία. Έτσι, όσο η πραγματική φρίκη πολλαπλασιάζεται με γεωμετρική πρόοδο, τόσο και η απάθεια εξαπλώνεται σαν επιθετικός μεταστατικός καρκίνος. Είναι απλό. Λίγη υποβλητική μουσική, υπότιτλοι και αφήγηση σε αργό ρυθμό μετατρέπουν τα πάντα σε «έργο».

Κάπως έτσι, φτάσαμε σήμερα να έχουμε δελτία ειδήσεων με ειδικά παραρτήματα για το πόσο μπορούμε να εκτεθούμε στον ήλιο το καλοκαίρι, κάπως έτσι πάμπολλα γιγάντια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και της φύσης που την φιλοξενεί, λησμονιούνται από τη μια στιγμή στην άλλη.
Κάπως έτσι έγιναν και οι άστεγοι των Αθηνών άλλο ένα θέαμα, μία θεματολογία Ντίκενς, που «φτου κακά» δεν μας αφορά ή μας αφορά σε ένα επίπεδο «ευαίσθητης φιλανθρωπίας» και απολίτικης ανησυχίας κάποιων κατά κανόνα ανόητων δημοσιογραφίσκων που αναζητώντας πιασάρικο θέμα τρέχουν στα στέκια των ανέστιων και τους βομβαρδίζουν με εξοργιστικά ηλίθιες ερωτήσεις.
-Ο Πιερ Πάολο Παζολίνι έγραφε για τον καταναλωτισμό και την τηλεόραση:
Παράθεση:Στον φασισμό, μπορούσες να πας φυλακή. Μα τώρα, ακόμα και αυτό είναι άχρηστο. Ο φασισμός, στήριζε τη δύναμή του στην εκκλησία, και το στρατό, πράγματα που δεν είναι απολύτως τίποτα μπροστά στην τηλεόραση.
Τα εκατόν δεκαπέντε εκατομμύρια ανθρώπων που στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή πένονται και βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, είναι κάτι το αδιανόητο και όχι ένας αριθμός.
Και μιλάμε για ανθρώπους που σύμφωνα με τα στοιχεία, μέχρι το 2007 εργάζονταν και κάλυπταν τις ανάγκες τους. Τώρα, αυτό το 23% του ευρωπαϊκού πληθυσμού, έχει εξωθηθεί βίαια στο περιθώριο, ενώ κινδυνεύουν αμεσότατα άλλα εκατό και πλέον εκατομμύρια πολιτών να βρεθούν στην ίδια θέση στο επόμενο διάστημα.

Το σκηνικό που διαμορφώνεται ξεπερνά κάθε φαντασία.
Ή μάλλον, υλοποιεί την φαντασία και την ικανότητα κάποιων συγγραφέων που από τις αρχές της δεκαετίας του 60 κιόλας είχαν δει το μέλλον.
Είναι σχεδόν βέβαιο πως ένας ελάχιστος αριθμός από αυτούς τους ανθρώπους θα καταφέρει να επανενταχθεί, και αν.
Είναι σχεδόν βέβαιο, πως αυτό που θα επιχειρηθεί από το σύστημα είναι η «διόρθωση» και η «ανάκαμψη»-κάποια στιγμή-που θα αφορά κατά συντριπτική πλειοψηφία μόνο όσους μπόρεσαν να μείνουν εντός παιδιάς.
Η εικονική πραγματικότητα των ειδήσεων και των συστημικών Μέσων θα φροντίσει-και θα πετύχει- οι «απ’ έξω» να λησμονηθούν.
Οι πόλεις φρούρια που εδώ και χρόνια κάποιοι ονειρεύονται και ήδη υπάρχουν σε επίπεδο απρόσιτων γειτονιών, θα διαχωρίσουν την «ήρα από το στάρι» και το πιθανότερο είναι να περάσουμε σε πρακτικές μεταμοντέρνου ανταρτοπόλεμου στον οποίο η γνώση της τεχνολογίας θα είναι καθοριστική.

Κάποτε, φαντασιώθηκα και το είχα γράψει σε ένα άρθρο, μια «οργάνωση» που καταφέρνει να σβήσει όλους τους πομπούς των τηλεοράσεων.
Ένας φίλος, ψυχίατρος, μου είχε πει πως αν αυτό συνέβαινε ποτέ, οι άνθρωποι θα πέρναγαν πρώτα στην απόλυτη αμηχανία, μετά θα ξέσπαγαν στη βία και τέλος θα εύρισκαν ξανά το νόημα της ζωής.
Η φαντασίωση μου όμως, μοιάζει και αυτή ξεπερασμένη.
Ο πρωτοφανής κυβερνοπόλεμος που ξέσπασε στις 20 του Ιανουαρίου και που κατέβασε μεταξύ άλλων ακόμα και τις σελίδες του FBI δεν ήταν παρά ένα ελάχιστο πρελούδιο, ενώ η επίθεση των Hactivists Anonymous στο Ελληνικό Υπουργείο Δικαιοσύνης ήταν ένας πρόλογος για το τι μπορεί να ακολουθήσει στο μέλλον.
Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε. Και ίσως, θα πρέπει να αγοράσουμε από μία μάσκα των Anonymous, πριν απαγορευθούν. Γιατί κι αυτό, θα γίνει κάποια στιγμή.

Τελειώνοντας, προτείνω ενός λεπτού αυτοσυγκέντρωση και ησυχία.
Να συλλογιστούμε το τι σημαίνει 115.000.000 άνθρωποι κάτω από το όριο φτώχειας, μόνο στην Ευρώπη.
Γιατί δεν πρέπει να σημαίνει μόνο δυστυχία.
Είναι μία τεράστια δύναμη, ένα γιγάντιο καζάνι που βράζει και δεν πρέπει να αφεθεί να παγώσει, είναι η έκρηξη στο τέλος ενός λησμονημένου τραγουδιού του Lennon, του «Remember» που κλείνει με την κραυγή «remember the 5th of November».
Έτσι κύριε Jones;

*Από το Ballad of A Thin Man του B. Dylan:

Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη. Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων.
  Απάντηση
#4
ΘΥΜΗΣΟΥ ΤΗΝ 5η ΝΟΕΜΒΡΗ

Στις αρχές του 1600, η Αγγλία είχε εξελιχθεί σε υπερδύναμη του τότε ανεπτυγμένου κόσμου. Βασιλιάς της χώρας ήταν ο Ιάκωβος Α', ένας ηγεμόνας δεσποτικός που εξουσίαζε με αυταρχικό τρόπο το λαό του και κυνηγούσε ανελέητα τους καθολικούς, οντάς ο ίδιος προτεστάντης.

Μην αντέχοντας άλλο το καθεστώς τυραννίας, το 1605, μια μυστική ομάδα καθολικών οργάνωσε την ξακουστή πλέον Συνωμοσία της Πυρίτιδας:στις 5 Νοεμβρίου ο Ιάκωβος θα μιλούσε σε μια διευρυμένη συνέλευση της βουλής των λόρδων. Μήνες πριν οι συνωμότες, προχωρώντας μέσα από στοές και τούνελ στο υπόγειο Λονδίνο, είχαν "βγει"σε ένα εγκαταλελειμμένο κελάρι ακριβώς κάτω από το Κοινοβούλιο, το οποίο γέμισαν με δεκάδες βαρέλια δυναμίτη, περιμένοντας την κρίσιμη μέρα. Αν τα πράγματα πηγαίναν σύμφωνα με το σχέδιο τους, ολοκληρο το κτίριο θα τινάζονταν στον αέρα και μαζί ο βασιλιάς, η οικογένεια του και όλα τα μέλη της Αγγλικής αριστοκρατίας. Τα πράγματα όμως δεν πήγαν σύμφωνα με το σχέδιο...
Ένα από τα μέλη της ομάδας, μη αντέχοντας τις τύψεις, τελευταια στιγμη έστειλε μια προειδοποιητική επιστολή σε κάποιον από τους λόρδους. Αμέσως κινητοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός και ξεκίνησαν οι έρευνες στα υπόγεια της Βουλής. Το πρωί της 5ης Νοεμβρίου, λίγες μόλις ώρες πριν ανάψουν το φιτίλι, οι συνωμότες συνελήφθησαν και μετά από φριχτά βασανιστήρια οδηγήθηκαν στην κρεμάλα.
[IMG]GF.jpg[/IMG]
Έτσι, η Συνωμοσία της Πυρίτιδας αποτράπηκε, αλλά πέρασε μια για πάντα στη σφαίρα της λαϊκής φαντασίας, που με γιορτασμούς και στιχάκια όπως το πασίγνωστο "Remember, remember, the fifth of November", τη μνημονεύει μέχρι σήμερα...
Εμπνευστής του όλου εγχειρήματος και καθοδηγητής εκείνης της μυστικής ομάδας αντιφρονούντων ήταν ένας Αγγλος στρατιώτης ονόματι Guy Fawkes. Μια αινιγματική προσωπικότητα, που μετά τον θάνατο (και διαμελισμό) του από τις αρχάς, εγινε θρύλος. Για πολλά χρόνια μετά, στην επέτειο της 5ης Νοεμβρίου, το έθιμο απαιτούσε το καψιμο στην πυρά ενός ομοιώματος του, εν η ιστορια αποτέλεσε την έμπνευση για τον Μάκβεθ του Σαίξπηρ. Και οι μόνο...

[IMG]G_F.jpg[/IMG]

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

Η ιστορια του Guy Fawkes αποτέλεσε επισης την έμπνευση για το άγνωστο κόμικ των Αλαν Μουρ και Ντέιβιντ Λόιντ, V for Vendetta (που μεταφέρθηκε και στη μεγάλη οθονη το 2006), όπου κεντρικός ήρωας είναι ο μυστηριώδης V, ένας απρόσωπος επαναστάτης που φοράει μόνιμα μια μάσκα του Fawkes, τον οποίο έχει σαν πρότυπο.
Ο V, που αντιπροσωπεύει κάθε άνδρα και γυναίκα που αντιστέκεται στην τυραννία, σχεδιάζει να ανατινάξει το Κοινοβούλιο ενος μελλοντικού Λονδίνου που κυβερνάται από ένα στυγνά ολοκληρωτικό καθεστώς, επιχειρώντας έτσι την ανατροπή του...
Αναμφίβολα, η πολιτική και οικονομική κατάσταση που βιώνουμε σημεία στην Ευρώπη, και γενικότερα στο δυτικό άκοσμο, δεν ταυτίζεται με το τυραννικό καθεστώς της γνωστής ταινίας.

[IMG]V-for-Vendetta.jpeg[/IMG]
Όμως, η "επόμενη" μέρα ίσως να κρύβει πολύ δυσαρεστείς εκπλήξεις, αν κρίνουμε από το "εκρηκτικό"το πιο που διαμορφώνεται σήμερα στην κοινωνία:διαφθορά, παραπληροφόρηση, εκφοβισμού των πολιτών μέσω των ΜΜε, ανίκανοι πολιτικοί, επιλεκτική δικαιοσύνη, κατ' όνομά δημοκρατία, στυγνή φορολογια, συγκρούσεις, λαϊκή οργή και βίαιες προσπάθειες καταστολής-η κοινωνια είναι ένα "καζανιά που βρίζει῾. Με όλα αυτά δεν είναι διόλου απίθανο αν ζούσε σήμερα ο Fawkes να σχεδίαζε μαζί με την ομάδα του και πάλι μια παρόμοια "συνωμοσία", καλυμμενοι άπαντα υπό το πέπλο της ανωνυμίας.


Ωστοσο αυτή την άφορα θα χρειάζονταν κάτι πιο εξελιγμένο από την πυρίτιδα. Και ποιο είναι το πιο σύγχρονο εργαλείο αλλά και "όπλο"αυτή τη στιγμη στον πλανήτη;
Μα φυσικά το διαδίκτυο...
Εκεί ήταν που επέλεξαν να "χτυπήσουν"οι Anonymous.
(του Χρήστου Ελμαζή-ΑΒΑΤΟΝ)
Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη. Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων.
  Απάντηση
#5
[IMG]ςρ.jpeg[/IMG]
EN KATAΚΛΕΙΔΙ:
-Και πριν περάσουμε στην έννοια του ακτιβισμού, αξιζει να αναφέρουμε σχετικά με τον χακτιβισμό, ότι σύμφωνα με αναφορά για τις τάσεις ασφαλείας, που δόθηκε στη δημοσιότητα από τα «PandaLabs», τα anti-malware εργαστήρια της «Panda Security», χακτιβισμός και κυβερνοπόλεμος, περισσότερα malware με στόχο το μεγαλύτερο κέρδος, κοινωνικά μέσα δικτύωσης και μοχθηροί κώδικες με την ικανότητα να προσαρμόζονται προκειμένου να αποφύγουν την ανίχνευση, θα είναι οι κύριοι πρωταγωνιστές τον χρόνο που έρχεται.
«Τα Stuxnet και Wikileaks cables έχουν χαρακτηρίσει μια κρίσιμη καμπή στην ιστορία αυτών των συγκρούσεων. Στους κυβερνοπολέμους δεν υπάρχουν ένοπλες δυνάμεις, που να καθιστούν εύκολη τη διάκριση μεταξύ της μιας πλευράς και της άλλης. Η κατάσταση παρομοιάζεται με εχθροπραξίες ανταρτών, όπου είναι αδύνατον να διακριθεί ποιος επιτίθεται και από πού.
[IMG]ANON.jpeg[/IMG]
Το μόνο πράγμα που είναι δυνατό να εξακριβωθεί είναι η επιδίωξη. Στην περίπτωση του Stuxnet, ήταν ξεκάθαρη η προσπάθεια παρεμπόδισης των διαδικασιών σε πυρηνικές εγκαταστάσεις. Επιθέσεις όπως αυτές, αν και λίγο ή πολύ περίπλοκες, βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη και αναμφισβήτητα θα αυξηθούν κατά τη διάρκεια του 2011, αν και πολλές από αυτές θα περάσουν απαρατήρητες από το ευρύ κοινό», εξηγεί ο τεχνικός διευθυντής των εργαστηρίων, κ. Luis Corrons.
Όσο για το φαινόμενο του χακτιβισμού τονίζει:
Παράθεση:Ήταν αναμφισβήτητα το σημαντικότερο νέο ζήτημα για το 2010. Αυτό το νέο κίνημα ξεκίνησε από το Anonymous group and Operation Payback, απευθυνόμενο αρχικά σε οργανισμούς που προσπαθούν να κλείσουν το δίχτυ στην πειρατεία του διαδικτύου και αργότερα στην υποστήριξη του Τζούλιαν Ασάνζ, ιδιοκτήτη του Wikileaks.
Ακόμη και χρήστες με περιορισμένη τεχνογνωσία μπορούν να συμμετέχουν στη κατανεμημένη άρνηση των επιθέσεων των υπηρεσιών ((DDoS) ή σε καμπάνιες spam. (ΣΣ: Δείτε σχετικά με το LOIC).
Παρά τις εσπευσμένες προσπάθειες σε πολλές χώρες να ψηφιστεί νομοθεσία αντιμετώπισης αυτού του τύπου δραστηριότητας, χαρακτηρίζοντάς την ως εγκληματική, πιστεύουμε ότι το 2011 θα υπάρξουν ακόμα περισσότερες cyber-διαμαρτυρίες.
Το Διαδίκτυο είναι όλο και περισσότερο σημαντικό στις ζωές μας και αποτελεί ένα κανάλι ανώνυμης και ελεύθερης έκφρασης.
Γι’ αυτό και αναμένουμε περισσότερα παραδείγματα αυτού του είδους αστικής διαμαρτυρίας».
[από το Πρώτο Θέμα]
Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη. Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων.
  Απάντηση
#6
ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ

Παράθεση:Ακτιβισμός είναι να προσέχεις και να νοιάζεσαι. Υπάρχουν καθημερινές πράξεις που μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Γίνε τώρα ο πυρήνας της δικής σου αλλαγής και των ανθρώπων γύρω σου.
[IMG]Αctivism.jpeg[/IMG]
O όρος Ακτιβισμός, όπως αποδόθηκε στην ελληνική γλώσσα ο διεθνής γαλλικός όρος “Activisme” είναι ένας σύγχρονος σχετικά όρος της κοινωνικής – πολιτικής φιλοσοφίας.

Ο Ακτιβισμός ως έννοια ανήκει γενικά στη ρεαλιστική σκέψη και στον εθελοντισμό. Με τον όρο αυτό δηλώνεται χαρακτηριστικά όχι τόσο η θεωρητική αντίληψη του ανθρώπου περί του κόσμου γύρω του, όσο η θέλησή του να τον διαμορφώσει ανάλογα με τις επιθυμίες του «επί τω βέλτιστω», με την ανάλογη δράση του.
Η ρεαλιστική αυτή αντίληψη είναι γεγονός ότι παρέχει μία κάποια αλήθεια και αυτός είναι ο λόγος που συνοδεύεται σχεδόν πάντα με μια εσωτερική ηθική παρόρμηση εθελοντισμού για εφαρμογή με ανάλογες πράξεις (δράσεις). Τις περισσότερες όμως φορές συμβαίνει να δίνεται μια υπερβολική έμφαση στις αντίστοιχες δράσεις με συνέπεια έτσι να μειώνεται η θεωρητική θεμελίωση της κάθε επ' αυτού εκδηλούμενης δράσης. Αυτός τελικά είναι και ο κύριος λόγος που συνηθέστερα τέτοιες εκδηλώσεις εμφανίζονται κατά πρώτον σε καθεστώτα με πολλούς πολιτικούς περιορισμούς.

Παλαιότερα γα παρόμοιες περιπτώσεις χρησιμοποιούνταν ο όρος «μεταβατική περίοδος» όπως π.χ. από την προ και μετά βιομηχανική επανάσταση και εξ αυτής οριζόμενη βιομηχανική κοινωνία. Τον όρο εκείνο χρησιμοποίησαν και οι ιστορικοί κοινωνιολόγοι καθώς και οι ιστορικοί της πολιτικής φιλοσοφίας. προκειμένου να χαρακτηρίσουν διάφορες σύγχρονες φιλοσοφικές θέσεις. Στο πλαίσιο αυτό χαρακτηρίστηκαν ως ακτιβισμός μεταξύ άλλων ο «Βολουνταρισμός» του Νίτσε, ο «Ιδεαλισμός» του Φίχτε, ο «Θετικισμός» του Κοντ, καθώς και η «συνειδητή δράση» στον «Νεοϊδεαλισμό» του Όικεν.

Στον καλλιτεχνικό χώρο ο όρος αυτός αποδίδεται με την ίδια σημασία του εξπρεσιονισμού, στο δε θέατρο και κινηματογράφο χαρακτηρίζει τη θεματολογία εκείνη που παρουσιάζει γενικά ρεαλιστικές λύσεις των διαφόρων κοινωνικών προβλημάτων.

Οι μεγαλύτερες σήμερα εκδηλώσεις (δραστηριότητες) ακτιβισμού αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη προστασία του περιβάλλοντος, της εργασίας, της μόρφωσης κ.λπ. που παρουσιάζονται με διάφορες μορφές δράσης, όπως υπαίθριες συναυλίες, πορείες, απεργίες, κινητοποιήσεις καθαρισμού, αναδάσωσης κ.λπ. Όπως όμως αναφέρθηκε παραπάνω η υπερβολική έμφαση σε τέτοιου είδους δραστηριότητες όταν εμφανίζεται δημιουργεί πολλές φορές αντίθετες παραμέτρους (π.χ. οικονομικές, εθιμικές, θρησκευτικές κ.λπ.) με συνέπεια να συνοδεύονται τότε με επιθετικές συγκρούσεις πολιτών με αστυνομικές ή και στρατιωτικές ακόμη δυνάμεις για την αποκατάσταση της δημόσιας τάξης.

Οι οπαδοί του ακτιβισμού χαρακτηρίζονται ακτιβιστές. Σημαντικοί ακτιβιστές ήταν ο Μαχάτμα Γκάντι, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ο Τζον Λένον κ.ά.
[Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια]

Είναι κοινωνικό κίνημα, αλλά και φιλοσοφικό ρεύμα, που ασχολείται με καθημερινά ζητήματα σχετικά με την Ρύπανση του περιβάλλοντος , την Φύση , την προστασία των Ζώων, την Διατροφή, κ.α.
Οι ακτιβιστές πιστεύουν ότι τα κράτη, σε παγκόσμια κλίμακα, στην προσπάθειά τους να εξυπηρετήσουν την καπιταλιστική ελίτ που τα κυβερνά δηλ. τους προύχοντες, βιομηχάνους, τραπεζίτες, εφοπλιστές κ.α, προβαίνουν σε ενέργειες που βλάπτουν τους πολίτες τους.
Επομένως, η μόνη δυνατή διέξοδος είναι η συσπείρωση των πολιτών σε ακτιβιστικές οργανώσεις και μέσα από διαμαρτυρίες, συγκεντρώσεις κ.α. να ματαιώσουν τα σχέδια αυτά.
Όμως, στις οργανώσεις αυτές έχουν προσχωρήσει εξτρεμιστές που χρησιμοποιούν τον ακτιβισμό ως πρόσχημα για την πρόκληση αναταραχών, καταστροφών, λεηλασιών κ.α.
[Η αποψη της Livepedia.gr]
-Δεν είναι κρίμα που:
  • η βία σημαδεύει στην Ελλάδα 28.000 παιδιά το χρόνο, τα οποία πέφτουν θύματα σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης;
  • το 15% σχεδόν των τροφίμων που βάζουμε στο σπίτι μας καταλήγει στις χωματερές; Το ποσοστό αυτό φτάνει μερικές φορές το 50% της παραγόμενης τροφής, αν συνυπολογίσουμε το μακρύ δρόμο από το χωράφι ως το πιάτο μας.
  • 100.000 τόνοι παλαιών ρούχων πετιούνται στην Αθήνα κάθε χρόνο και μόνο το 20% από αυτά χρησιμοποιείται από φιλανθρωπικές οργανώσεις ή πουλιέται σε δεύτερο χέρι;
  • από τα 236 υπόγεια υδροφόρα συστήματα της χώρας μας, τα 110 χαρακτηρίζονται απειλούμενα;
  • η χρήση κλιματιστικού αντί ανεμιστήρα, σε 30 μόνο μέρες επιβαρύνει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 600-700 κιλά και τη τσέπη μας περίπου με 60 €;
  • ο μοναδικός κλάδος που έχει μείνει ανεπηρέαστος από την παγκόσμια οικονομική κρίση είναι οι αμυντικές δαπάνες, οι οποίες κατέγραψαν αύξηση ρεκόρ 4% το 2008 αγγίζοντας αθροιστικά τα 1,5 τρισ. δολάρια παγκοσμίως;
[από το Ημερολόγιο του καθημερινού ακτιβιστή]
>>>Ακτιβισμός στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο:


>>>Και η Ουκρανική άποψη ακτιβισμού:

(οι γνώστες Femen, εδώ στη Ζυρίχη)
Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη. Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων.
  Απάντηση
#7
Ο Νέος Ακτιβισμός.
[IMG]Το_Σχεδιο1.jpg[/IMG]
Συνοψίζοντας τα παραπάνω, ενδιαφέρουσα είναι και η άποψη του Κώστα Γιαννακίδη, στο Protagon:

Η παραβίαση ενός site από τους Anonymous και η υπόσχεση για επιστροφή τους και σε άλλους ελληνικούς κόμβους. Το...αλεύρωμα του Γάλλου προεδρικού υποψηφίου που έκανε, ως φωτογραφία, τον γύρο του κόσμου. Οι γυμνές Ουκρανές στο Νταβός. Διαδηλωτές με ευρηματικά πλακάτ.

Ο ακτιβισμός και η πολιτική διαμαρτυρία αρχίζουν και παίρνουν μεγαλύτερες αποστάσεις από τη βία. Και οι πράξεις πολιτικής διαμαρτυρίας αποκτούν εμβέλεια που ήταν αδύνατο να διεκδικήσουν οι συμβατικές μορφές κινητοποίησης. Δεν χρειάζονται πολλά-κάθε άλλο. Δείτε, για παράδειγμα, την παρέμβαση των Anonymous στο site του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ανέβασαν ένα βίντεο με το οποίο εξηγούν θέσεις και περιεχόμενο διαμαρτυρίας. Στα αγγλικά. Λογικό. Δεν αποκλείεται η παραβίαση να έγινε από Έλληνες (οι Anonymous δεν είναι απαραιτήτως μία συμπαγής ομάδα), όμως υιοθετήθηκε η παγκόσμια γλώσσα.

Παλαιότερα αντίστοιχες πράξεις πολιτικής διαμαρτυρίας απαιτούσαν μεγάλη κινητοποίηση, αρκετές φορές υιοθετούσαν βία, ενώ η επικοινωνιακή τους εμβέλεια παρέμενε περιορισμένη. Ποιος θα ασχολείτο αν κάποιος έβαζε γκαζάκια στο υπουργείο Δικαιοσύνης ή διοργάνωνε μία θορυβώδη διαμαρτυρία; Ελάχιστοι παραπάνω από τους οδηγούς που θα έμπλεκαν στο μποτιλιάρισμα. Τώρα το βίντεο των Anonymous παίζει σε όλον τον κόσμο, το παρακολουθούν και το συζητούν εκατομμύρια άνθρωποι ή, τέλος πάντων, περισσότεροι από αυτούς που θα έριχναν μια ματιά στη συμβατική διαμαρτυρία. Άλλωστε όσο παίζει το βίντεο, τόσο επαναλαμβάνεται και η πράξη πολιτικής διαμαρτυρίας. Θεωρητικά η ψηφιακή εισβολή στο υπουργείο Δικαιοσύνης θα επαναλαμβάνεται σε βάθος χρόνου με φθίνουσα, φυσικά, ένταση.

Τι μας μένει από όλα αυτά; Πολλά και ενδιαφέροντα. Πρωτίστως καινούργια. Το περιεχόμενο της πολιτικής διαμαρτυρίας αλλάζει, αποκτά μεγαλύτερο ακροατήριο και περισσότερες συμπάθειες. Επίσης η έννοια της οργάνωσης διαφοροποιείται. Δεν χρειάζεσαι πια κόμμα και συντονισμό. Μία μικρή ομάδα με έναν υπολογιστή μπορεί να περάσει το μήνυμα της σε όλο τον κόσμο που, δεν ξέρω αν είναι ακόμα γενναίος, αλλά γίνεται κάθε μέρα και πιο νέος.

Υ.Γ: Τα κυβερνητικά sites που πέφτουν σαν χάρτινοι πύργοι πόσο κόστισαν για να κατασκευαστούν; Και πόσο καλά κατασκευάστηκαν;

Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη. Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων.
  Απάντηση
#8
[IMG]OpGreece.png[/IMG]
Μπορείτε επισης να δείτε:
-Ένα ΠΟΛΥ ενδιαφέρον άρθρο, για την υλοποίηση της σκεψης του χακερ, στη καθημερινή μας ζωή: -Ακομα, δείτε: -Και αν θεωρείτε πως μπορειτε να γίνετε σκληρός χακτιβιστής, η... hacker, όπως συνηθίζει να λέγεται, δοκιμάστε αν τα καταφέρνετε παίζοντας το παρακατω παιχνιδι:
[Εικόνα: timthumb.php?src=Screenshot-235.png&w=225&h=145&zc=1]
-Αν έχετε να σχολιάσετε η να συμπληρώσετε κάτι, ελεύθερα...

[IMG]ΑΝΟΝ.jpg[/IMG]
Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη. Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων.
  Απάντηση
#9
ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ:

ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ-ΑΘΗΝΑ-12ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012:

[IMG]AlkgPaxCEAAJg9A.jpg[/IMG]

(από την: Sarah Oszust @miss_foofoo -via Twitter)
Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη. Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων.
  Απάντηση
#10
Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη. Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων.
  Απάντηση


Ίσως Σχετικά Νήματα...
Νήμα Άτομο Απαντήσεις Βλεφαριάσματα Τελευταία Ανάρτηση
  Όταν ο Διαδικτυακός Ακτιβισμός σκοντάφτει στις Εταιρικές Δημόσι Hellena 0 1.815 31.03.2014 20:23
Τελευταία Ανάρτηση: Hellena

Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)