Το βιβλίο «Εκατό Χρόνια Μοναξιά» έρχεται σε e-book
#1
Ο Κολομβιανός συγγραφέας Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες γιορτάζει σήμερα τα 85α του γενέθλια, για τα οποία ετοιμάστηκε γι’ αυτόν ένα δώρο: η ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου του Εκατό Χρόνια Μοναξιά, το οποίο έχει 30 εκατ. πωλήσεις σε διεθνές επίπεδο.

[IMG]EBOOK.jpg[/IMG]
Η έκδοση του e-book αυτού εντάσσεται στις φετινές εκδηλώσεις προς τιμή του συγγραφέα–που είναι γνωστός με το χαϊδευτικό «Γκάμπο» στη Λατινική Αμερική, καθώς συμπληρώνεται επίσης η 30ή επέτειος από την απονομή στον Μάρκες του βραβείου Νομπέλ λογοτεχνίας.
Παράθεση:Δεν γνωρίζω αν θα έχει την επιτυχία που ελπίζουμε, αλλά αυτός είναι ο στόχος
είπε η λογοτεχνική πράκτορας του Μάρκες, η Κάρμεν Μπαλσέλς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον κολομβιανό ραδιοφωνικό σταθμό Caracol, αναφερόμενη στην ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου.
Γεννημένος την 6η Μαρτίου 1927 στην Αρακατάκα, μια περιοχή στις ακτές της Κολομβίας στην Καραϊβική, ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες έζησε στο Μεξικό για δεκαετίες, καθώς και για αρκετά χρόνια στην Ισπανία. Εξασθενημένος από τον καρκίνο, ο συγγραφέας τα τελευταία χρόνια δεν έχει δημοσιεύσει νέο έργο μετά το μυθιστόρημα Οι θλιμμένες πουτάνες της ζωής μου (2004).
Ο συγγραφέας, οι δημόσιες εμφανίσεις του οποίου είναι ήδη σπάνιες, «είναι λίγο κακόκεφος», είπε η πράκτοράς του.
Το βιβλίο Εκατό Χρόνια Μοναξιά, μια ιστορική και λογοτεχνική τοιχογραφία, αφηγείται το πεπρωμένο μιας οικογένειας στο Μακόντο, ένα φανταστικό χωριό της Καραϊβικής, τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Μεταφρασμένο σε 35 γλώσσες, μόλις τώρα εκδίδεται σε ηλεκτρονική μορφή.
Η ηλεκτρονική έκδοση θα διατεθεί από την ισπανική εταιρία Leer-e και τον ιταλικό οίκο Mondadori. Πρόκειται για την τέταρτη ηλεκτρονική έκδοση έργου του Μάρκες, μετά από αυτές του βιβλίου Η είδηση μιας απαγωγής, μιας συλλογή διηγημάτων του καθώς και του βιβλίου Ζω για να τη διηγούμαι, της αυτοβιογραφίας του.
Σήμερα προγραμματίζεται, όπως κάθε χρόνο, μια γιορτή προς τιμή του συγγραφέα στην Αρακατάκα, την οποία διοργανώνει το ίδρυμα «Το Μακόντο που ονειρευόμαστε», που προωθεί τον τουρισμό στην περιοχή.


ΠΗΓΗ
Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη. Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων.
  Απάντηση


Ίσως Σχετικά Νήματα...
Νήμα Άτομο Απαντήσεις Βλεφαριάσματα Τελευταία Ανάρτηση
  Υπολογιστική Φυσική· βιβλίο με άδεια CC/GPL [Ανοιχτή Γνώση, Ελεύθερο Maria Afentouli 0 1.424 14.06.2016 00:53
Τελευταία Ανάρτηση: Maria Afentouli
  Ο Θαυμαστός Καινούργιος Κόσμος [βιβλίο] Gianna 2 3.065 10.06.2016 15:59
Τελευταία Ανάρτηση: orthologistis
  Βιβλιο: ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΤΕΜΠΕΛΙΑ - Πωλ Λαφάργκ bobos 0 914 02.01.2016 13:35
Τελευταία Ανάρτηση: bobos
  Η ιστορία και τα μυστικά του Wikileaks [βιβλίο] Evi 0 1.125 06.08.2015 23:49
Τελευταία Ανάρτηση: Evi
  Πέρα από το κράτος και την αγορά: Η ομότιμη προοπτική [βιβλίο] Hellena 0 678 09.05.2014 22:06
Τελευταία Ανάρτηση: Hellena

Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)